ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ( ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ)

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ρόδου που τελείωσαν το Δ΄Εξάμηνο σπουδών, πρέπει να κάνουν την υποχρεωτική Πρακτική Ασκηση, διάρκειας 960 ωρών, του Πέμπτου εξαμήνου για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το πέμπτο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου φοίτησης (άρθρο 47, παρ. 3 του ν. 4264/2014). Η περίοδος Πρακτικής Άσκησης πρέπει να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς όμως να υπερβαίνει χρονικά το ένα (1) ημερολογιακό έτος (άρθρο 23, παρ. 5 του ν. 4186/2013).
Για την έναρξη της πρακτικής ασκήσης πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να αναζητήσουν θέση σε (Επιχείρηση-Οργανισμό - Δημόσιο) όπου ο νομιμος εκπρόσωσπος θα τους υπογράψει την βεβαίωση εργοδότη ότι τους αποδέχεται να ασχοληθούν με αντικείμενα σχετικά με την ειδικότητα τους.
Σε περίπτωση που καταρτιζόμενος δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέση για την πρακτική άσκηση του, τότε με την συνέργασία του ΙΕΚ θα εξασφαλιστεί θέση για την την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης.
Στην συνέχεια ο καταρτιζόμενος προσέρχεται στο ΙΕΚ Ρόδου με την αίτηση έναρξης και την Βεβαίωση του Εργοδότη και ο Δ/ντής του ΙΕΚ εκδίδει από Απόφαση έναρξης του Προγράμματος της Πρακτικής. Ο σπουδαστής που δεν έχει αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, αφού προσκομίσει τα ανωτέρω έγγραφα, θα μπορεί να απευθύνεται με την Απόφαση Έγκρισης της Πρακτικής Άσκησης στο Τοπικό ΙΚΑ να του εκδόσουν Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (ΑΜΑ). Οποιος καταρτιζόμενος έχει Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (ΑΜΑ) θα προσκομίζει φωτοτυπία την Βεβαιώση Απογραφής Αμεσα Ασφαλιζόμενου του ΙΚΑ για επιβεβαιώση (φωτοτυπίες από βιβλιάρια υγείας δεν θα γίνονται δεκτά).
Πρέπει ο καταρτιζόμενος να φροντίζει να καταθέτει έγκαιρα τα δικαιολογητικά του διότι η έναρξη της πρακτικής άσκησης γίνεται κάθε 1η και 15η κάθε μήνα.

Ο καταρτιζόμενος για καλύτερη ενημέρωση μπορεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Ρόδου στο πεδίο Απόφοιτοι/Πρακτική Άσκηση να διαβάσει ολόκληρη την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς που αφορά την υποχρεωτική Πρακτική Ασκηση .

Οι σπουδαστές μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους καθημερινα όλες τις εργασιμες ημέρες από 13:00 έως 17:30
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ



Αρχική        |        Ειδικότητες      |       Έντυπα         |        Νέα-Ανακοινώσεις


Back to content | Back to main menu