Προθεσμίες - Ολοκλήρωσης Πρακτικής Άσκησης 5ου Εξαμήνου 960 ΩΡΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Νέο Κανονισμό Σπουδών ΦΕΚ 5837/ΤΒ/15-12-2021, Άρθρο 13 όπως παρακάτω γίνεται αναλυτική αναφορά σε θέματα Πρακτικής Άσκησης - Μαθητείας.
Άρθρο 13. Πρακτική άσκηση - Μαθητεία
1. Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. περιλαμβάνει περίοδο πρακτικής άσκησης ή εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθητείας που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
2. Η πρακτική άσκηση ή μαθητεία πραγματοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
3. Καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει το τελευταίο εξάμηνο θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε περιοχή εκτός της έδρας του Ι.Ε.Κ., δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στο πλησιέστερο Ι.Ε.Κ. της περιοχής που επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους, οποιαδήποτε χρονική περίοδο μέσα στο εκπαιδευτικό έτος.
4. Οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον ημερομίσθια ή εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται από την υποχρέωση φοίτησης της περιόδου πρακτικής άσκησης ή μαθητείας κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης (του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 - Α΄ 75) στο Ι.Ε.Κ. φοίτησης και σχετικής απόφασης - έγκρισης του Διευθυντή του οικείου Ι.Ε.Κ., οπότε τους απονέμεται η Β.Ε.Κ. με την ολοκλήρωση των εξαμήνων της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.
5. Δεν απαλλάσσονται της υποχρέωσης φοίτησης της πρακτικής άσκησης ή της μαθητείας καταρτιζόμενοι οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρακτική άσκη- 74700 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 5837/15.12.2021 ση ή μαθητεία για άλλη ειδικότητα Ι.Ε.Κ. ή πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) ή πρακτική άσκηση για άλλη δομή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Σύμφωνα με το ανωτέρω Άρθρο και τις οδηγίες της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Καταρτισης, σχετικά με τις προθεσμίες ολοκλήρωσης της Πρακτικής Ασκησης του 5ου Εξαμηνου ισχύουν τα κατωθι:
1. Γενικά η Πρακτική Ασκηση του 5ου εξαμήνου πρέπει να ολοκληρώνεται σε κάθε περίπτωση σε διαστημα (24) μηνών από την λήξη του τελευταίου εξαμήνου της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.
2. Καταρτιζόμενοι με έναρξη φοίτησης από το 2020 υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση των 960 ωρων, σε διαστημα (24) μηνών από την λήξη του τελευταίου εξαμήνου (Δ΄ΕΞΑΜΗΝΟ) της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.
3. Καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση τους πρίν το 2021 και δεν έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους εως 21/12/2020 υποχρεούται να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση τους έως το τέλος του 2022.



Αρχική        |        Ειδικότητες      |       Έντυπα         |        Νέα-Ανακοινώσεις


Back to content | Back to main menu