ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022/2023.

Το Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα ανοίξει για υποβολή αιτήσεων νέων καταρτιζομένων στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση (κατά πάσα πιθανότητα από την Πρώτη Σεπτεμβρίου 2022, και ορισμένο χρονικό διάστημα).
https://diek.it.minedu.gov.gr/
Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση μπορούν να κάνουν αίτηση επιλογής οι απόφοιτοι Β/βάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου, κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ή ισότιμου τίτλου). για τις παρακάτω 5 ειδικότητες (ισως να υπάρξουν και άλλες ειδικότητες που να μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος καταρτιζόμενος)
1)ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΠΩΝ.
2) ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
3)ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
4) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
5) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
6) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΦΟΡΙΚΗΣ.
7) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021/2022, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:
1) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
Στην ειδικότητα «Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου» δικαιούνται να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου των εξής ειδικοτήτων:
Α)ΤΕΛ: ΤΟΜΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Β) ΤΕΕ Β΄ κύκλου ΤΟΜΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Γ) ΕΠΑΛ : ΤΟΜΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δ) ΕΠΑΣ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
Ε)ΕΠΛ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
2) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ(Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία . Στην ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία)» δύνανται να εγγραφούν στο Γ΄εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄κύκλου, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ ,Πτυχιούχοι των κάτωθι ειδικοτήτων:
ΕΠΑΛ :ΤΟΜΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΠΑΣ : ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΕΕ Β’ κύκλου : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
3) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF).
Στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των Ι.Ε.Κ. δικαιούνται να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου της ειδικότητας: ΕΠΑΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
4) ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ.
Στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» των Ι.Ε.Κ. δικαιούνται να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄κύκλου, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου των εξής ειδικοτήτων:
ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ :ΤΟΜΕΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ , ΤΟΜΕΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΕΠΑΛ: TOMEAΣ, ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ , ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ KAI EΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, «ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ» (Ν. 4186/2013)
ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ : ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ
Τ.Ε.Λ. ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ – ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ
Ε.Π.Λ. ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
5) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
Κατατάξεις Στην ειδικότητα «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» των Ι.Ε.Κ. δικαιούνται να εγγραφούν στο γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΛ, ΤΕΕ Β’ κύκλου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου των εξής ειδικοτήτων:
ΕΠΑΛ ΤΟΜΕΑΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ KAI ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΕΕ Β΄κύκλου ΤΟΜΕΑΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ KAΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΠΑΣ ΥΠΕΠΘ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
6) ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
Δεν είναι δυνατή η κατάταξη αποφοίτων των Τ.Ε.Ε, των Ε.Π.Α.Λ., των Ε.Π.Α.Σ, ή των Τ.Ε.Λ. σε κάποιο από τα εξάμηνα της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».



Αρχική        |        Ειδικότητες      |       Έντυπα         |        Νέα-Ανακοινώσεις


Back to content | Back to main menu